איך הייתם באמת רוצים לבלות במרפסת שלכם, לארח חברים או משפחה או לאכול עם הילדים בחוץ באוירה של גינה. הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו הוא שולחן, כמה כיסאות, אולי פרגולה לצל במהלך היום ולהגנה ממבטי השכנים. במרפסת קטנה מאד, תעדיפו כנראה ישיבה נון שלנטית על כוס יין או קפה של בוקר.
מאיפה מתחילים?
- אני ממליצה להתחיל מהטעם האישי, ולהתייחס למרפסת כעל חדר פתוח אמיתי, פונקציונלי, אבל גם מאוד מסביר פנים.
- אין כמו מרפסת בישראל. כבר כמה שנים שהחיים באוויר הפתוח הפכו לחלק מההרגלים שלנו וכעת ברור שאנחנו רוצים שהוא יטופל לא פחות ממרחב המחיה שלנו. רק אם תכניסו לכם את זה לראש, האמינו לי זה לא קשה.
- סוג האור. העדיפו הרבה מנורות קטנות נטענות על השולחן מאשר אחת חזקה ש"משטיחה" את הכל. את העציצים תאירו מלמטה עם טריזים כאלה שתוקעים באדמה ושקונים בעלי אקספרס, נוח ויעיל.
- צמחים והרבה ומכל הגדלים, וגם כאלה שלא דורשים טיפול יומיומי (סוקולנטים משתפכים). אל תוותרו על אדנית תבלינים כמו עלי נענע, בזיליקום, רוזמרין, הריח ישגע את כולם.. חח
מה עוד?
- מטבח חוץ. פינה מאובזרת עם מקרר קטן לשתיה קרה וכלים בסיסיים סגורים בארון נמוך (לא להסתיר את הנוף) מוגנים מפני שמש וגשם.
הברביקיו! אובססיה למין הגברי הישראלי. אבל בואו נודה בזה, זה מאוד כיף לבשל, לשוחח עם חברים ולאכול כלאחר יד.
- מבחינת החומרים, אני אישית ומניסיון רב שנים אוהבת ריהוט אלומיניום מגולוון או צבוע עם ריפוד שמיועד לחוץ, קלים וניידים. אפשר להשיג בהרבה חנויות אבל שימו לב לאיכות ולנוחות, עדיף שיישמר לאורך זמן מאשר להחליף מידי עונה.
טיפים קטנים להקל על החיים:
- שמיכות על המושבים להגן מפני צינת הלילה וגם פריט ויזואלי.
- תחזוקה. תגזמו, תנקו ותארגנו ממש כמו שאתם עושים בסלון שלכם.
- מערכות השקיה שעובדות על סוללות ומחוברות למים ודשן.
- צמחיה שגדלה במערכת הידרופונית (בעיקר לתבלינים וירקות עליים).
תרצו המלצות לחנויות טובות? תכתבו לי.