צור קשר
interiour

קיימות בחברה – מה החלק שלך?

sustainability-company

מאת: מרטה טלמור, מעצבת פנים / פורסם בתאריך: 11.4.19

Marta-author

מהי תרומתך כמנהל וכמה אתה משקיע בנושא הקיימות בחברה שלך?

מנהלים מנסים לשפר את סביבת העבודה בקרב העובדים שלהם כל הזמן, הם מבינים שכל שינוי וחידוש הכי קטן מעורר אצלם התלהבות ותחושת שייכות למותג שהם עובדים עבורו. ישנם אנשים שנושא הקיימות/מחזור מפעם אצלם יותר מאשר אחרים, לכן אפשר ורצוי לאמץ פתרונות מחזור כאשר זה מגיע מלמעלה או באמצעות קבוצה של עובדים שהנושא הזה בוער בקרבם.

הבן שלי עובד בחברת הייטק, הוא שם לב שנושא הפרדת האשפה אינו מתקיים בחברה. בהיותו אדם בעל מודעות גבוהה לנושא, הרגיש מתוסכל והחליט לעשות מעשה – הוא חילק את הפחים הקיימים במטבח לפלסטיק, זכוכית ואורגני והעמיד עליהם שלטים.  באופן מיידי הדבר הפך להיות נושא לשיחה בין העובדים, למחויבות ואחריות חברתית בתרבות העבודה ואני מאמינה שגם מחוצה לה. זה בלתי נתפס, אבל בכל דקה נזרקים מליון בקבוקי פלסטיק מזהמים בסביבתנו, בישראל אחוז גבוה של בקבוקי הפלסטיק אומנם מגיע למחזור אבל ריבוי השימוש בם, בניילונים ובכלים חד-פעמיים שאינם מתכלים בטבע הוא גבוה מאוד. עם זאת, חשוב להבין כי מחזור כלים חד-פעמיים שאינם מתכלים הוא תחום שבפועל אינו קיים בישראל בגלל חוסר המודעות ואי נכונות של חברות המחזור להתאמץ למחזרם. אלה מושלכים בסופו של יום לאשפה הרגילה והנזק ידוע וברור לכולם. במשרדים ובמתחמי עבודה רבים החלה מגמה של שימוש בכלים רב-פעמיים אבל עדיין כוסות הפלסטיק לשתייה קרה וחמה מככבות בגאון על המדפים, בהחלט תופעה קשה ונפיצה.

אז מה יכולה להיות התרומה שלך כמנהל/ת למאמצי הקיימות בחברה?

  • צעד ראשון הוא קביעת עובדה בשטח – העמדת מכלי מחזור בפינות שונות במשרד או במרוכז בסביבת האוכל וההתכנסות, שימוש בכלים רב-פעמיים כמו צלחות, סכו"ם, ספלים לקפה וזכוכית לשתייה קלה.
  • אפשרות נוספת היא רכישה של חד"פ (חד פעמי) שעשויים מחומרים טבעיים כמו תירס וקנה סוכר מחברות אספקה שהם ברי קיימא. הכלים הללו מתכלים יחסית מהר ניתן להפוך אותם לקומפוסט (תהליך פירוק ביולוגי של אשפה אורגנית שבסופו מתקבל זבל אורגני איכותי שניתן להשתמש בו לגידולי חקלאות ולטיוב הקרקע) ואין צורך להטמינם באשפה הרגילה.
  • רעיונות מגניבים נוספים למזעור נזקים והשפעה שלילית על הסביבה שלנו:
    א. הדפסת כרטיסי ביקור לעובדים חדשים על חומר ממוחזר.
    ב. הענקת בקבוק מים לשימוש חוזר לכל עובד חדש ביחד עם הסבר על משמעותו.
    ג. באירועים וחגים ניתן לחלק מתנות שמתחשבות בסביבה.
    העובדים, רובם ככולם, יתלהבו מהרעיון כי מדובר במשהו שונה ומיוחד והם יראו קרוב לוודאי בחיוב את העובדה שהם חלק מחברה שמקדשת את הסביבה ובוחרת לפנות מקום לעתיד.

האם התנהלות זו חוסכת בעלויות לחברה?  

בסופו של יום לא הכל נמדד בכסף, זאת מבין כל מנהל זוטר שיודע שחשוב להשקיע בעובדים טובים כדי לגרום להם לרצות להישאר בחברה. גיוס אנשים טובים ומקצועיים הוא הליך שמאתגר כיום מאוד את המנהלים ואת הארגון אשר רוצה לשמור ולשמר אותם, מה גם שהתחושה שאנו חוסכים בעלויות לשימור הסביבה ומשתמשים במוצרים של מפעלים שאינם מזהמים יוצרת קהילה עם שותפות אמיתית המבוססת על יסודות של כבוד, תקשורת פתוחה, מעודדת חשיבה יצירתית ומטפחת קהילה איכותית – לטווח הארוך זה שווה לנו המון!

שתפו עם חברים
WhatsApp chat