אודותיי

MARTA-TALMOR-Interior Designer

היי… שמחה שאתם כאן!

שמי מרטה טלמור, ילידת הארץ, נשואה ואימא לשני בנים, ואני עוסקת בתכנון ועיצוב משרדים ומתחמי עבודה בקונספט חדשני ונועז, שהפך נורמה בעיצוב משרדים בעולם, בו הופך הצבע לשחקן ראשי ומשפיע פיזיולוגית ופסיכולוגית על יעילותו של היזם בסביבת עבודתו.

לאחר שירות צבאי מלא בשט”ל חיל האוויר, עבדתי כגרפיקאית ומעצבת בחברות פרטיות וציבוריות עד שבתחילת שנות ה-90 הצטרפתי לבעלי במעבר להונג קונג. במהלך 7 שנותיי במזרח הרחוק ניצלתי את זמני ללימוד עיצוב וקליגרפיה סינית ויפנית, נחשפתי לתרבויות השונות ובמיוחד לתרבות הסינית שסקרנה אותי מאד ולמדתי רבות מצורת החיים בבתים הצפופים והקטנים בגודלם במדינה והתאמת התכנון והריהוט לתוכו. הונג קונג היא אבן שואבת לתערוכות מהעולם הגדול בהן ביקרתי לעתים קרובות ועוד בשהותי שם סייעתי ללקוחות בעיצוב בתיהם. בשנת 1998 עברנו לסידני שבאוסטרליה, שם נחשפתי לתרבות האבוריג’ינית בעיקר לעבודות היד המצוירות ולאמונות המרכזיות בתרבות מיוחדת זו.

לאחר חזרתי ארצה ניגשתי ללימודים אוניברסיטאיים בתחום עיצוב פנים ועיצוב מוצר. הידע שצברתי בחו”ל עזר לי להיות ייחודית בתכנון עבודותיי באוניברסיטה בעיקר ביכולות הנוגעות לחשיבה מחוץ לקופסה. כשקיבלתי את העבודות הראשונות שלי בתחום תכנון בתים, הבנתי את הידע העצום שצברתי ואת האפשרות להעניק אותו ללקוחות שלי בהגשמת חלומותיהם. בשנת 2016 התבקשתי לתכנן ולעצב את משרדי “לייטהאוס” ברעננה, מתחם בן שתי קומות בשטח של 1,500 מ”ר שיועד כחלל משותף למיזמים חדשים כולל ניהול הפרויקט מתחילתו ועד מסירתו ללקוח. זו הייתה הזדמנות מלהיבה במיוחד עבורי, המקום היה מיועד ליזמים עם חלומות גדולים ורצון עז להפוך אותם למציאות והתאמתי את המקום לאווירה המתבקשת. חקרתי על תעשיית הסטארטאפים בארץ ובעולם ומצאתי כי ישנם שלושה פרמטרים מהותיים ביותר בכל הנוגע לעיצוב מרחב פתוח עבור יזמים והם: אור טבעי מקסימלי בחלל, נוחות בעבודה היום-יומית והרגשה של להיות חלק מקהילה גדולה של יזמים מחליפי דעות. המקום עוצב בצורה מודרנית ומעורר השראה וכיום המתחם שוקק חיים והיזמים אוהבים להגיע לשהות בו, לעבוד ולחלוק עם אחרים את מחשבותיהם והרעיונות שלהם. עד מהרה הפך המקום לייחודי ומוכר בתחום החללים המשותפים בארץ. לאחרונה עיצבתי מספר משרדים נוספים אחד מהם של חברת TIPRANKS הנמצא ברחוב מאז”ה בתל אביב בבניין לשימור של עיתון “הארץ” לשעבר, משרד בן 350 מ”ר שעוצב בסגנון עכשווי, מתחבר לאופי בניין עיתון “הארץ” ולאופי החברה שעוסקת בתחום הפיננסי.

 

שתפו עם חברים
WhatsApp chat