צור קשר
interiour

עיצוב חללי עבודה

Design-shared-workspaces

עיצוב חללי עבודה משותפים – איך ולמה?

חללי עבודה משותפים (Coworking space) נולדו בניו יורק, ארה"ב כשיטה המשלבת יעילות אדריכלית לצד סוציולוגיה חברתית וכן גישה חדישה בניהול עובדים, משימות ותפוקות בארגונים – הרעיון כבש בשנים האחרונות גם את תעשיית ההיי-טק הישראלית.

תכנון ועיצוב חללי עבודה משותפים מצריך ראיה מרחבית, ניצול ארגונומי של המרחב ותכנון פונקציונלי לצורך יצירת עמדות עבודה מרווחות ונוחות המספקות מחד גיסא פרטיות ואפשרות לעבודה אינדיבידואלית, ומאידך מרחב המאפשר חוויית עבודה משותפת לצוותים ולקבוצות עבודה. חללי עבודה משותפים, בהיותם מרחבי עבודה חדשניים ומודרניים, נדרשים להציג עיצוב פנים אשר משדר אמירה של חדשנות לצד חיבור למסרים של החברה / ארגון בו הם מצויים. הצבע כשחקן ראשי בעיצוב מביא כוח של ממש ויכולת להבליט, להעצים ולתת דגש למסרים ולתחושות וזאת באמצעות היכרות עם השפעותיו הפסיכולוגיות והפיזיולוגיות והתאמתם למרחב.

שחקן חשוב נוסף בכל הנוגע לעיצוב חללי עבודה היא התאורה, כאשר שימוש בתאורה טבעית שופעת ומשחקי אור וצל בחלל המשותף יוצרים יחד חללים מרהיבים למראה, חדשניים וחסכוניים לתחזוקה. תאורה טבעית ניתן לייצר באמצעות תכנון ויישום של מערכות אדריכלות אור, פתחי תאורה, מעטפת מבנים ומערכות זיגוג מודולרי, וזאת בהתאמה אישית למבנה ולצורך. תאורה טבעית במערכות מבודדות מביאה ליעילות אנרגטית של המבנה ולעיצוב ייחודי אשר השפעותיו הפסיכולוגיות על תחושות ותפוקות העובדים נתפסת כמשמעותיות במיוחד.

מה הופך כיום חלל עבודה מעוצב לבעל חשיבות כה גדולה?

1. תחושה של משמעות – עובדים במתחמי חלל עבודה משותף, חשים משמעות גדולה יותר בעבודתם כי הם יכולים להביא את עצמם לידי ביטוי במספר דרכים:
א. בשונה מהמשרד המסורתי, חלל עבודה משותף מורכב מעובדים שפועלים עבור מיזמים ופרויקטים שונים בארגון. מכיוון שיש מעט מאוד תחרות ישירה בין העמיתים, העובדים לא חווים קשיי השתלבות רבים.
ב. המשמעות בעבודה עשויה להגיע גם מהתרבות הארגונית, שבה הנורמה היא לעזור האחד לשני – בחלל עבודה משותף ישנן הזדמנויות חשובות רבות לעשות זאת.
ג. ערכים כמו קהילה, שיתוף פעולה, עבודת צוות, למידה וקיימות, מקבלים משנה תוקף במתחם משרדי המעוצב כחלל עבודה משותף.

2. שליטה בעבודה – חללי עבודה משותפים הם לרוב נגישים 24/7. אנשים יכולים להחליט אם לעבוד במרחב שקט כדי להתמקד, או במרחב שיתופי יותר המעודד אינטראקציה ודיון משותף. קיומה של קהילת עובדים בחלל המשותף, עוזרת ליצור מבנים ארגוניים ומשמעת, שיתרמו לשיפור המוטיבציה של העובדים.

3. העובדים כחלק מקהילה – ההזדמנות ליצור קשרים עם עובדים אחרים, היא אחת הסיבות העיקריות לכך שאנשים נהנים לעבוד יותר בימנו בחלל משותף.

4. תדלוק היצירתיות – ארגונים גדולים מגלים לפעמים כי הסביבה השיתופית של עמיתים לעבודה מגדילה את היצירתיות של אנשי הצוות שלהם. העברת הפיתוח, המחקר, השיווק או צוותים אחרים, מהסביבה הארגונית הבירוקרטית, אל תרבות עבודה פתוחה יותר, יכולה להפיח חיים חדשים בסוגים שונים של יצירתיות בעבודה.

ניתן למצוא כיום חללי עבודה משותפים בארגונים וחברות לצד מרחבי עבודה עסקיים המשכירים עמדות עבודה עבור עצמאיים ויזמים. עיצוב חלל עבודה הוא לרוב עיצוב בראיית העובד, צרכי המעסיק והחשיפה של המבקרים למקום כאשר עיצוב ותכנון נכון עשוי לשדרג חלל משרדי אפרורי ולהפוך אותו לחלל מלא חיים אשר מנוצל היטב ומתאים ליישום והפקת פרויקטים, משימות ושגרת עבודה המחברת בין העובדים ויוצרת כוח מאוחד ומוביל.

עיצוב סביבת עבודה שמשדר חיבור והצלחה…

מרטה טלמור היא מעצבת פנים מנוסה אשר חתומה על פרויקטים גדולים שונים של עיצוב חללי עבודה בתחום ההיי-טק, היזמות והארגונים, בניהם עיצוב חללי עבודה משותפים מרהיבים ששמם הולך לפניהם (לייט-האוס ברעננה, טיפרנקס בת"א ועוד). מרטה מתמחה בשימוש בצבעים עזים, תוך היכרות מעמיקה עם הפסיכולוגיה העומדת מאחורי הצבע ושילובו בארגון, לצד תכנון וחלוקת החללים, תאורה, הלבשת מתחמים ויצירת מרחבי עבודה אשר מאגדים את כל הפרמטרים הנדרשים לסביבת עבודה שמשדרת חיבור אמיתי לצד הצלחה גדולה!

שתפו עם חברים
WhatsApp chat