צור קשר
interiour

עיצוב פנים טוב גורם לעובדים להרגיש יעילים וטובים יותר

Good-interior design-makes-employees-feel-better

מאת: מרטה טלמור, מעצבת פנים / פורסם בתאריך: 24.9.19
Marta-author

בימינו, בעידן המודרני, עיצוב פנים משרדי הוא יותר מאשר ליחוך הקירות בצבע, הוא דרך מוחשית לתמוך ולחזק את תרבות החברה, ערכי המותג שלה ויצירת מרחב עבודה יצרני ומוטיבציוני. התאורה, הצבע, הסגנון, הריהוט והטכנולוגיה הם הכלים לביצוע השינוי בעיצוב כל משרד חדש בהיבט הפיזי, הדיגיטלי והאנושי – שלושת ההיבטים העיקריים שמאפיינים מקום עבודה יצרני, פעיל ואנרגטי:

ההיבט הפיזי – תכנית עבודה פתוחה/משותפת הרווחת באופן אוטומטי כמעט בכל תכניות המשרדים אינה תואמת את צרכיו של כל אדם. מעצב/ת הפנים חייבים להיות ערים לעובדה זו, להתחשב באופן העבודה השונה בכל משרד ולייצר את שיטת "הדלפק החם" והיא, אפשרות הניתנת לעובדים לבחור היכן הם היו רוצים לעבוד, מתוך הבנה כי כאשר טוב לעובד והוא מאושר אזי הוא משקיע יותר והפריון שלו בעבודה גדל. מעצבי/ות פנים מקצועיים ומנוסים ינחו אתכם בין האפשרויות הקיימות על מנת להבטיח עיצוב שיעמוד בקנה אחד עם תרבות וערכי מותג החברה וטובת כלל עובדיה.

ההיבט הדיגיטלי – בעיצוב חדש/מחודש של משרד יש לשלב את הטכנולוגיה המתאימה לחלל – תשתית דיגיטלית טכנולוגית מתקדמת ומלוטשת כגון מסכי מגע משולבים ופתרונות חשמל בשולחן העבודה, מאפשרת לעובדים לבצע את עבודתם כראוי.

ההיבט האנושי – העיצוב המחודש של המשרד, סביבת עבודה מעוררת השראה, חללי עבודה פתוחים ושקופים במידה שמעניקה תחושת ביטחון ונוחות, כל אלו יעניקו לצוות שלכם שקט יחסי ויעודדו תקשורת בין-אישית עם חבריהם לעבודה כמו גם הערכה וכבוד לחברה ולמותג. לפני שתתחילו בפרויקט עיצוב הפנים שלכם, שתפו את הצוות ובקשו מהם לצייר את המשרד האידאלי עבורם. שילוב כל הרצונות שלהם יהיה בלתי אפשרי כמובן, אך הם יעריכו כי ניתנת להם ההזדמנות לתרום ולהיתרם.

4 היבטים עיקריים בעיצוב פנים ליישום במשרד החדש שלכם

א. תאורה – מיקום של חללי עבודה ורגיעה בקרבת מקור אור טבעי, מאפשר לעובדים לנצל את היתרונות של אור היום באופן מקסימלי ומסייע ליצור חלל מואר ומסביר פנים. טיפים נוספים בנושא:
* שימוש בנורות “אור יום” Natural daylight מחקות תאורה טבעית.
* שימוש בנורות LED יספק איכות אור טובה יותר, חסכונית ובעלת אורך חיים ארוך.
* מערכות בקרת תאורה מווסתות את רמת האור המלאכותי בתגובה לרמת האור הטבעי בחלל.
>> עוד טיפים בעניין תאורה במקום העבודה, מוזמנים לקרוא כאן.

ב. כוחו של הצבע – צבע הוא אחד ממרכיבי המפתח המאפשרים לעסקים להציג את ערכי המותג שלהם ולשקף את תרבות החברה במקום העבודה. קירות בצבעים מונוכרומטיים לרוב לא יעודדו יצירתיות אצל העובדים ולא יעוררו התרגשות מיוחדת מהמותג של החברה. עובדים רבים כיום מאמינים כי צבע בסביבת העבודה שלהם משפיע משמעותית על רגשותיהם וביצועיהם. סאלי אוגוסטין, פסיכולוגית עיצובית-סביבתית, כותבת ב-Harvard Business Review כי "היינו רגועים בנוכחות צבעים שאינם רוויים במיוחד אך יחסית בהירים ושאינם עמוסים. המורכבות הוויזואלית המתונה היא הטובה ביותר. פירוש הדבר שהחלל צריך לכלול מספר קטן של צבעים ולאצור חפצים דקורטיביים בעלי משמעות. כל השאר זר לסביבות בהן התפתחנו כמין ועושה אותנו מתוחים". השימוש בצבעים לאורך כל העיצוב הוא דרך קלאסית לשלב מיתוג בסביבת עבודה. עם זאת, הוספת גרפיקה בהתאמה אישית למשטחי זכוכית וקיר תוך שילוב אלמנטים של המותג כמו לוגו החברה יעורר השראה ויעודד יצירתיות.

ג. רווחה ובריאות – עובדים מאושרים הם עובדים פרודוקטיביים יותר וזו אחת הסיבות לכך שחברות רבות מתייחסות לרווחת העובדים ובריאותם במקום העבודה ברצינות רבה מאד. רווחת העובדים אינה מסתכמת במתן הטבות או מתנות לעובד, אלא היא צריכה להתמקד בעיצוב מקום העבודה הפיזי שלו כגורם משפיע על בריאותו ורווחתו. לדוגמא, הקצאת מקום לחדר כושר ומקלחת, ריהוט ארגונומי, אלמנטים טבעיים כמו אור טבעי, צמחייה ומים, גישה לחטיפים ומזון בריאות ומקום הולם לצרוך אותם. הכל תלוי תקציב ושטח העומדים לרשותכם.

ד. ריהוט – ריהוט ארגונומי רבגוני הוא קריטי בימינו ומאפשר עבודה פעילה, נוחה ואפקטיבית. ריהוט משרדי מציג גם את ההזדמנות האידאלית לשקף את מותג החברה בעיצוב המשרדי שלה. ריהוט ואביזרים הם דרך בסיסית להדגיש את המותג והתרבות של החברה.

אם גם אתם מעוניינים להעשיר ולרענן את המשרד שלכם ולהשקיע בדבר יותר מאשר רק "שינוי" בצבע הקירות,
צרו עמי קשר ואשמח להעניק ייעוץ אישי וליווי מקצועי לאורך כל הדרך!

שתפו עם חברים
WhatsApp chat