צור קשר
interiour

עיצוב פנים אינטראקטיבי-קהילתי – הטרנד העולמי

interactive-community-design

מאת: מרטה טלמור, מעצבת פנים / פורסם בתאריך: 1.4.19

Marta-author

יצירת סביבת עבודה המקדמת חוויה אינטראקטיבית-קהילתית עבור העובד צפויה להיות המגמה המתפתחת ביותר של שנת 2020 בימים בהם לעיצוב המשרד מעולם לא היה תפקיד כה חשוב בהצלחת העסק כפי שהוא כיום – שינויים בתחום מתרחשים כל העת כאשר עוד ועוד טכנולוגיות וטרנדים מיושמים בחללי משרדים ברחבי העולם.

הטרנד של עיצוב חללי עבודה החל להבשיל בשנת 2018 וצפוי להתרחב ולגדול לתוך שנת 2020 והרבה מעבר לה, כאשר חדשנות היא שם המשחק וחברות רבות מנסות להיות מעודכנות בכל שינוי או טרנד עולמי כדי להשיג יתרון על מתחריהם. תשומת הלב המרכזית ניתנת לרווחתו ואושרו של העובד כדי לשפר את היצירתיות שבו, לדאוג לקידום בריאותו תוך התמקדות על כל מה שהוא "ירוק" לטובת החברה כולה. חשוב להבין, השוק כיום בעידן המודרני הנו תחרותי במיוחד ומעסיקים נדרשים לדעת איך למשוך ולשמר אליהם כישרונות כי זהו מפתח מרכזי להצלחה. שילוב חוויות יום-יומיות לתוך המודל העסקי יזניק את העסק שלך ("Experience-Driven Spaces movement") כאשר המגמה החשובה בעיצוב העתידי של סביבות העבודה משלבת שורה של מאפיינים בתכנון האופטימלי של החלל, כשהמטרה היא מתן עדיפות לחוויית העובד באמצעות שיפורים ממוקדים שמטרתם פיתוח בריאות, טיפוח אושר, בניית קהילה בריאה והעלאת המורל בקרב כל העובדים ובעלי התפקידים בארגון. כל תכנית עיצוב פנים בתחום היא אינדיבידואלית ומגולמת בהתאם לרוח החברה, אין תכנית אחת אחידה לכולם. התכנון שאנו המעצבים יוצרים עם הלקוחות חייב לספק חוויות רלוונטיות אינטראקטיביות-קהילתיות בעולם הדינמי של ימינו.

בניית קהילה

מגמות רבות בעיצוב ותכנון משרדים מתמקדות בטיפוח המעורבות הבין-אישית בין עמיתים לעבודה – שולחנות פתוחים, היעדר קירות או מחיצות מפוצלות, ומיקום רהיטים בזוויות שנועדו לעודד עובדים להתכנס – הן טכניקות עיצוב חשובות שיהיו ללא ספק שכיחות יותר ויותר.

התאטרון מגיע למשרד…

ישנן חברות שמקדמות חוויות מורליות על ידי שימוש בחדרים רב-תכליתיים עבור אירועים תיאטרליים ומוזיקליים, או בעיצוב חלל נפרד המוקדש כולו למטרה זו. אירועים כמו קונצרטים, הצגות, סרטים ואפילו הצגת כישרונות מקומיים במשרד, כל אלה ועוד יכולים להגדיל את שביעות הרצון של העובדים ואת מעורבותם במשרד.

"אתה בא להליכה?"

מספר משרדי מטה ברחבי העולם שילבו מסלולי הליכה או ריצה בתוך עיצוב המשרדים שלהם – בין אם זה חלל פנימי עם מסלול סיבובי המאפשר לעובדים לקחת הפסקה קצרה מישיבה או תכנון אמבולטורי מחוץ למשרד (פעילות בחוץ) – אלו יכולים להוביל לחוויה משופרת במקום העבודה.

המשחק מתחיל!

חדרי משחקים הופכים יותר ויותר פופולריים בקרב חללי עבודה של ארגונים רבים. חלק מהארגונים מפרידים בין חדר עם משחקי וידאו לחדר משחקים מסורתיים יותר עם שולחנות ביליארד וכו', בעוד שאחרים משלבים את הפעילות כחלק ממרחב העבודה הכולל.

דוגמה נהדרת לפרויקט חווייתי שכולל את הסטנדרט החדש בעיצוב אינטראקטיבי-קהילתי הוא הפרויקט של קאדילק-האוס בניו יורק אשר מציג את המותג של קאדילק דרך אמנות, תרבות, אופנה והעולם הקולינרי, כולל גלריה לאמנות עכשווית, אוכל ומסעדות מקומיות. פרויקט מעניין נוסף בתחום, משרדי חברת Etsy בברוקלין המתמחה במוצרים ייחודיים בעבודת יד (וינטאג') מכל רחבי העולם ומשקפת אתוס זה באמצעות שימוש בחומרים בר קיימא במבנה תעשייתי ישן ויצירתי מאוד.

כמעצבת פנים הדוגלת באלמנטים של חדשנות ונועזות, אני מאמצת רעיונות מסוג זה ומאמינה כי כל חלל עבודה בעידן המודרני צריך להיות אינטראקטיבי ובעל אוריינטציה קהילתית.
אשמח לסייע גם לך לשדרג את סביבת העבודה במטרה לאמץ גישה מודרנית וחווייתית יותר עבור העובדים שלך ולטובת שגשוג הארגון כולו!

שתפו עם חברים
WhatsApp chat