מאת: מרטה טלמור, מעצבת פנים / פורסם בתאריך: 3.3.19
המלחמה על גיוס הכישרונות בעולם ההיי-טק מאלצת את החברות לבצע התאמות ולדחוף את יכולתן לקצה – המשרדים המפוארים של תאגידי הענק שנושפים בעורפם והדרישות ההולכות וגוברות של דור "המיליניאל", חברות סטארט-אפ נאלצות להתאים עצמן בכל הקשור ליצירת סביבת העבודה שלהן בתקווה לגיוס הגדול הבא.
השקעה של סכומי כסף גדולים בשטיחים, פינות ישיבה וגאדג'טים למיניהם הפכו להיות דבר שבשגרה והתחרות על משרד "מעורר השראה" או "פורץ גבולות" (Whatever it is) מחייבת את החברות הקטנות ליצירתיות, או שהן תישארנה מאחור. אז אם עדיין אין בכיסכם פנקס צ'קים פתוח, הנה לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לתכנן ולעצב את המשרד בצורה שתגרום לטאלנטים שגייסתם לרצות ולהישאר בו –
- שייכות וגאוות יחידה: המטרה העיקרית שלכם היא לגרום לעובד להרגיש חלק ממשפחה, מחברה מצליחה וממשהו שהוא גדול ממנו. התחושה הזו צריכה להתעורר בחלל העבודה, בשפה העיצובית ובהעצמת הרוח. חישבו על תחום הפעילות שבו הסטארט-אפ פועל, העצימו את הערכים של החברה, את אופי הפעילות שלה, את הדרך שתרצו להתוות לעובדים הנוכחיים ולאלו הבאים והתחברו ל- "למה" שלכם. את כל אלו, תרגמו לפלטת צבעים מדויקת שתשרה את האווירה הזו ותגרום לכל אחד להיות מי שהוא וחלק ממשהו, בו זמנית.
- נוחות ופרטיות: הנוחות, הפרטיות והצרכים של העובדים במשרד חשובה יותר מכל אלמנט עיצובי. חישבו על כל עובד והגדרת התפקיד שלו, התאימו סביבת עבודה פרטית ונוחה שהוא ישמח לשבת ולעבוד בה ותגרום לו להרגיש מוערך. התחשבו וחישבו על כל הפרטים – הכיסא, גובה השולחן, היחס והמרחק בין עובד לעובד, תחושת הפרטיות והנחת הרגליים על פרקט או שטיח ותיצרו סינרגיה מושלמת שסך כל חלקיה עולה על השלם.
- אור טבעי: אופטימיזציה בתכנון שגרת יום עבודה דורשת להתחשב בבריאות ובאורח החיים של כולנו – המאפיינים הבסיסיים של המבנה בו המשרד ממוקם יקבעו את האפשרויות שלכם במקרה זה. בחרו משרד שיש בו כניסת אור טבעי ממספר מוקדים והעצימו אותו בחלל. אור טבעי מעורר תחושת ערנות לאורך מרבית שעות היום, מעודד ומשפר את מצב הרוח, מכניס אנרגיות חדשות ותורם להשראה. האור הטבעי יחד עם צבעוניות נכונה ותכנון של מחיצות הפנים כך שלא יחסמו אותו, ישדרג את המשרד שלכם פלאים ויגרום לעליית התפוקה של כל העובדים בו.
- יצירת פינות ואזורים שוברי שגרה: כולנו אוהבים את החופש שלנו, את המרחב ואת הידיעה שבמספר צעדים נוכל לקבל אותו, אפילו במקום העבודה. ימי העבודה בישראל ארוכים מהרגיל והאפשרות לבריחה מפעם לפעם אפילו לדקות ספורות כבר מזמן הוכחה ככזו אשר משפרת את ביצועי העובדים ומעודדת קשרים אישיים. צרו פינות שכיף לברוח אליהן באמצע יום עמוס = פינות המשרות רוגע, מעוררות השראה ומעלות את הפרודוקטיביות. פינות ישיבה אינטימיות, חדרי כיף, מדיטציה, מוזיקה ומשחקים הם אלמנטים מעוררי השראה אשר יש בכוחם לפרוץ מחסומי שיחה ראשוניים, לחבר בין העובדים שלכם ולשתף מחשבות בסיעור מוחות פורה.
- השראה: לתרגם את החוץ לפנים – זה הטריק. ליישם רעיונות כמו עיצוב ביופילי (BIOPHILIC), אור טבעי, צבעים ניטרליים, חומרים טבעיים משולבים בזרימת מים, שימוש בסקיילייט וירטואלי ונורות UV כגון מנורות ספקטרום טבעי. כידוע, הטבע מפתח את הלך הרוח והמחשבה ועם דימוי מדויק שלו ברחבי המשרד, נוכל לצפות את הבלתי צפוי ולתת לזה לקרות. המשרד הוא האנשים שמרכיבים אותו, והטבע זה המקום הטוב ביותר עבורם.
- זרימה במרחב: מרחבים גמישים וגלויים נחוצים לעידוד תקשורת והחלפת מידע, מעוררים יצירתיות ומעוררים השראה בכולנו שילוב של רגעי הנאה יחד עם זמן עבודה מעלה את התפוקה של העובדים ומגביר את הרצון לעבוד. היכן שיש בחירה, אנו בוחרים בטוב. המרחב צריך לעודד את כולם לאנרגטיות, לתחושת בטחון עצמי, לשבור מחסומי שיחה ראשוניים ולזמן פתיחות בין הצוות. תכנון מוצלח יגרום לגישה נינוחה, צוות מגובש, משב רענן של חמימות ותחושת גאוות יחידה – כל אלה יניעו את כולם לפעול אחד עבור השני ויחד כולם עבור החברה.