מאת: מרטה טלמור, מעצבת פנים / פורסם בתאריך: 7.11.19
פתגם מפורסם אומר כי מקבלים רק הזדמנות אחת ליצור רושם ראשוני טוב – אתר אינטרנטי מרשים ומענה טלפוני אדיב הם נדבך חשוב מאין כמוהו להצגת החברה בפני לקוחות, אבל לקוח פוטנציאלי מחליט עליך ועל החברה תוך אלפית שנייה מרגע הכניסה למשרד שלך.
במבט חטוף אחד הוא מחליט מיד כמה אתה אמין, אם יש לך כסף ואם אתה מספיק טוב לעשות איתו עסקים. אמנם אינך יכול לשלוט בדברים שאנשים חושבים, אך אתה יכול "לרפד" את ההתרשמות הראשונה לטובתך, ולא רק עם צלחת עוגיות וספה יפה נוחה באזור קבלת הפנים. ישנן כיום אין ספור דרכים בהן אפשר ליצור רושם של הצלחה ומקצועיות עבור העסק שלך, ממש בכניסה למשרד – לדוגמה, אם אתה מתייג את החברה שלך ככיפית ותוססת, המשימה העיקרית של דלפק הקבלה היא להמריץ ולייצר השראה אצל כל מי שעובר דרכו. אם הדבר החשוב ביותר עבור החברה שלך הוא להקרין תחושת מומחיות ומקצועיות, המטרה העיקרית של דלפק הכניסה תהיה לעורר תחושות של אמינות, יעילות ומיומנות, אך עם זאת לא ניכור. אם אתה מותג יוקרה, תרצה שהמשרד שלך יצהיר הצהרה ייחודית ומפתיעה אך לא מאיימת.
5 טיפים לעיצוב אזור קבלת הפנים במשרד שלכם
1. הקרינו תעוזה: אזור קבלת הפנים צריך להיות נוח ומזמין, אך עם זאת להיראות אלגנטי ומתוחכם. על פניו, כולנו יודעים איך נראה עיצוב שכזה וברור לנו מדוע חברות צריכות לספק אותו למבקרים שלהן. המפתח הוא למצוא ריהוט ועיצוב העומדים על קו הגבול הנכון, כלומר אינכם רוצים שהאורח ייאלץ להתיישב על כיסא שהוא אמנות מודרנית שהוא פחות נוח לישיבה, או לראות אותו צונח על ספה או כורסה מגושמת עם קושי להשתחרר ממנה. כדי למצוא פריטים שעובדים היטב באזור הקבלה, פנו לחברות עיצוב שמתמקדות ומתמחות באספקת ריהוט לסביבת המשרדים המודרנית ועיינו בירחוני עיצוב לקבלת השראה – קראו כאן איך לבחור חיפוי רצפה לאזורי לובי וקבלה.
2. היו עקביים: חישבו היטב על הרושם שברצונכם להעביר למבקרים באזור הקבלה. קבלת הפנים תהיה האינטראקציה הראשונה בעולם האמיתי שלהם עם המותג שלך ותשחק תפקיד משמעותי בדימוי הכולל שנוצר. מלבד הנוחות והפרקטיות, הלובי צריך לשקף את המותג שלך ואת ערכי הליבה שלו וכאן כדאי לשקול להשתמש בצבעי החברה בעיצוב הכניסה, להציב את הלוגו על הקיר ולהתקין טלוויזיות שמציגות את מהות החברה קרוב לאזור הישיבה. במקום ליצור אזור קבלת פנים תפל שנראה כמו כל אחד אחר, השתמשו בהזדמנות להראות למבקרים במה המותג שלכם עוסק. האם החברה שלכם היא סטארט-אפ פאנקי או חברת השקעות מכובדת? לא משנה מה, וודאו שאזור הלובי משקף זאת.
3. היו ברורים: כמו במשרד עצמו, חשוב לקחת בחשבון את זרימת התנועה בעת עיצוב אזור הקבלה ולספק מקומות ישיבה עם תנועה קלה וזורמת. אל תיאלצו את המבקרים להסתבך סביב רהיטים ושולחנות קצה – שימרו על קווים ברורים לתנועה בין הכניסה, דלפק הקבלה ויעדים חשובים אחרים. יש לגשת לתכנון אזור הקבלה באותה הקפדה ותשומת לב לפרטים כמו שיפוץ ועיצוב המשרד בכללותו, לאסוף נתונים ודפוסי שימוש של המבקר כדי להבין את דרישות החלל. רק כך תוכלו ליצור אזור קבלה שלא רק נראה נהדר, אלא גם מתפקד כמו שעון.
4. היו חכמים: לרוב החברות הקטנות אין הרבה כסף לשלם עבור אזור קבלת פנים גדול ואוורירי. עם זאת, גם בחללים קטנים יותר ניתן ואפשר לייצר אזור רגוע ומרווח יותר. טיפ קטן ולא יקר, כדי להקרין אווירה מרגיעה, יש להסיר עומס ויזואלי בחלל והפיכתו לבעל מראה נקי על ידי בחירה של רהיטים מודרניים ומדליקים במקום רהיטים גדולים ומרופדים. אם המשימה העיקרית של דלפק הקבלה היא להיות מסביר פנים, שימוש בצבע חם או עליז יכולה להיות דרך נהדרת להמריץ את הקבלה ולהקרין תרבות נועזת. אור טבעי בדרך כלל מסביר פנים וקל יותר בעיניים מאשר אור מלאכותי, עם זאת ישנה התקדמות ושיפור בכל הנוגע לנורות אור המחקות את אור היום. מומלץ לשם כך להשתמש ברילוקס (תוכנה חינמית לחישוב תאורה) או להתייעץ עם יועץ תאורה מומחה בתחום.
5. היו גאים: אם רושם ראשוני הוא הכל, אז הלובי של המשרד הוא המקבילה העסקית של לבוש בדייט ראשון, זה מה שמבקרים (וגם עובדים חדשים) רואים ברגע שהם נכנסים למשרדי החברה וזו ההזדמנות הראשונה של החברה להעביר את המסרים שהיא מעוניינת להעביר.